Dags för lite allvar

Har haft tät kontakt med en ung kille som jobbade på hotellet som brann upp. Han jobbade som nattreceptionist. Det var han som checkade in mig första kvällen och erbjöd sig helt osjälviskt att hjälpa mig med tanzanianskt skattenummer mm dagen därpå. Trots att han jobbade hela natten.

Det han berättar för mig nu är ganska skrämmande; i princip hela personalstyrkan blev uppsagd med omedelbar verkan iom branden och alla kontrakt blev annullerade. Utan att veta med hundra procents säkerhet, tror jag att detta strider även mot tanzaniansk arbetsrätt. Men som den globala rättshaverist jag är så ska jag ta reda på mer. Det kan inte vara rätt att en hotellägare som blir kompenserad av ett försäkringsbolag bara slipper undan att betala sisådär 800:- × 35 personer (28000 spänn). Om inte annat hade han kunnat använda arbetskraften till att röja på platsen för branden…

About Eric

Working as a volunteer on M/V Africa Mercy. Would you like to sponsor me, call +46 706 444 707 or send an e-mail ericson375(at)gmail.com View all posts by Eric

4 responses to “Dags för lite allvar

 • Ann-Christin Ericson

  Tycker inte det låter som en rättshaverist, snarare en person som tänker rätt om det rättsliga och mänskliga. En sorts biståndsarbete, kanske, startar IOM detta? Respekt! 👏🏼

  Like

  • torstigtiger

   Nja, det vet jag inte. Tycker bara inte att hotellägaren ska kunna stoppa deras löner i fickan själv. Och jag ska göra vad jag kan för att hjälpa dem. Problemet är ju att det inte är helt osjälviskt, de har ju faktiskt funnits där för mig tidigare. Så, nej. Inget bistånd…

   Like

 • Susann

  Jag blir varm i hjärtat när jag läser vad du skriver. Och jag håller fullständigt med dig; det kan inte vara rätt att en hotellägare som blir kompenserad av ett försäkringsbolag bara slipper undan att betala.
  Du är en underbar kille. Tag hand om dig!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: