Bara för att jag kan

Så, själva resan var som följer;

Kigamboni till Dar-es-Salaam, helt som vanligt. Färjan över är i allmänhet en mardröm. Alldeles för mycket folk och de är överallt. Fördelen med att åka tidigt är att det är hyfsat lugnt.

Dar till Bagamoyo, trodde jag aldrig skulle ta slut. Trots tidig söndagsmorgon så var det mycket trafik.

Efter att ha tankat i utkanten av Bagamoyo visste jag inte hur långt jag skulle ta mig. Dock var vägen helt okej och det var lite trafik. Det enda som störde var farthindren. När jag stannat på “vägkrogen” norr om Korogwe kände jag att det faktiskt fanns en möjlighet att nå Arusha samma dag.

Då dök det upp ett nytt bekymmer, på vägen mellan Same och Moshi blåser det tidvis ganska ordentligt. Väldigt påfrestande när man försöker köra åtminstone 100 km/h för att komma någonstans.

Väl i Moshi fick jag kvällssolen rätt i ögonen i och med att jag reste rätt västerut. Smutsigt visir hade jag också. Men resten är historia, jag kom fram. Och jag vill understryka att det inte är gnäll, fått se underbara landskap, träffat trevliga medtrafikanter och bara fått uppleva!

Till sist har jag en bekännelse, shorts i all ära men solen biter bra när man sitter på motorcykeln. Känns inte förrän efteråt. Muhaha!

About Eric

Working as a volunteer on M/V Africa Mercy. Would you like to sponsor me, call +46 706 444 707 or send an e-mail ericson375(at)gmail.com View all posts by Eric

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: