Sammanfattning

Jag tänkte försöka samla mina intryck från vistelsen i Tanzania. Allt har varit ytterst brokigt, allt från hur myndigheter fungerar till hur människor bemöter varandra. Framförallt på de punkterna är Sverige och Tanzania motpoler. Här fungerar inte kontakten med myndigheter men det gör däremot kontakten mellan människor, var man än befinner sig så hälsar man på varandra.

Dubbelmoralen här är gigantisk, och kvinnosynen kass. Jag har hört män sitta och svära åt lättklädda kvinnor, men att de själva besöker prostituerade är tydligen inget problem. Tvärtom talar de öppet om sina “girlfriends”. Egentligen inte så konstigt att HIV är ett stort problem här.

Jag har mött många välutbildade människor och dessa har det gått att resonera med. Dock har jag märkt att även om det verkar som om jag nått fram med fakta så har det ändå inte tagit skruv. Tänker på exemplet att jag talade om för en herre här att han sparar ström på att inte stänga av frysen nattetid. Det var först när frysen gick sönder som han begrep att den ska vara på, dag som natt.

Terapimässigt känns det som att jag uppnått det jag strävade efter. Målet var att besöka Tazengwa och Nyamahanga, det har jag gjort. När jag körde längs allén från Tazengwa kände jag mig helt “klar” med den platsen. Nyamahanga har jag mycket ljusare minnen av och det kändes bara bra att ha varit där igen.

Att köra omkring på motorcykel har varit helt underbart. Även om det också gett mig (och min pappa) bekymmer. Bygga låda, frakta, få igenom tullen, registrera och som grädde på moset alla problem med vattenpumpen. Dessutom står jag nu inför det faktum att jag bara har en vecka kvar här. Innan dess måste jag antingen få den såld eller hitta ett bra ställe att förvara den på. Det största problemet är dock att vattenpumpen är trasig igen (Yamaha Sverige har inte varit bäst på att få fram delar).

Allt det här har egentligen varit för dyrt, ekonomiskt. Men känslomässigt känner jag att jag kommer komma hem som en lite “helare” person. Så jag antar att det får vara värt det, det var ju tanken från början.

Det finns oerhört många människor i min närhet som jag vill tacka, för stöd och tankar. Det kommer jag också göra när jag kommit hem, ni förtjänar mer än ett omnämnande i en blogg.

Nu; sol, bad och sälja mc (förhoppningsvis).

About Eric

Working as a volunteer on M/V Africa Mercy. Would you like to sponsor me, call +46 706 444 707 or send an e-mail ericson375(at)gmail.com View all posts by Eric

9 responses to “Sammanfattning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: