Corona

Så, då har det första officiella corona-fallet rapporterats här. Jag är inte- och har aldrig varit orolig för egen del. Däremot är jag orolig för vad det kan få för konsekvenser här. Okunskapen är stor, många tror att man kan sätta likhetstecken mellan Covid-19 och AIDS.

Tyvärr var många kommentarer på sociala medier här efter det första fallet “varför isolerade man henne, istället för att bara slå ihjäl henne? Problemet löst!”

En av mina europeiska kompisar gick på stan igår och fick ropat efter sig “huyo mzungu corona”, ungefär “vitingen med corona”. Så jag antar att viss försiktighet bör iakttas.

Regnar idag, så jag isolerar mig under grästaket med en bok. 😎

About Eric

Working as a volunteer on M/V Africa Mercy. Would you like to sponsor me, call +46 706 444 707 or send an e-mail ericson375(at)gmail.com View all posts by Eric

2 responses to “Corona

  • Joanna

    Pratade med syrran i Senegal igår. Hon är också orolig. Inga kända fall i Saint Louis, där hon bor. Än. Men i Dakar. De bor trångt. De ska hålla sig hemma. De med pengar bunkrar förnödenheter. Jag kände mig patetisk när jag berättade att folk här är galna och gör samma sak. Att jag helst inte bör resa. Att min arbetsplats är en samhällskritisk sådan.

    Och här går jag och njuter ledighet, helt ensam på 2500 kvm i mitt stora hus och har i princip så jag klarar mig ett par veckor om så tarvas.

    Var försiktig!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: